Mampu, berskala & Mudah dengan
EpiCamera

ROI Bakal daripada VSaaS

EpiCamera sebagai Video Surveillance sebagai Perkhidmatan (VSaaS)

Video Surveillance sebagai Perkhidmatan (VSaaS) didayakan secara pengkomputeran awan, di mana sumber, perisian dan maklumat, mudah yang diberikan kepada komputer dan peranti lain atas permintaan.       

VSaaS penyelesaian boleh termasuk pemantauan diri, amaran masa sebenar, analisis bersepadu dan penyimpanan luar tapak. Contoh penggunaan VSaaS termasuk sistem keselamatan bersepadu yang dalamnya digabungkan di tapak dan luar tapak penyimpanan dan pemantauan video jauh dengan stesen pusat.      

Perkhidmatan Pengawasan Penyelesaian Cloud EpiCamera membolehkan pelanggan untuk memanfaatkan kuasa awan untuk mengakses dengan selamat dan menyimpan aliran video secara langsung mereka atau imej yang ditangkap dalam talian. Sebaik sahaja anda telah berdaftar dengan EpiCamera, sambungkannya ke kamera IP disokong dengan ciri FTP dan mengintegrasikan dengan sistem EpiCamera. Kamera akan disiarkan secara langsung di portal selamat anda hampir serta-merta seperti yang dilihat di bawah.

Dengan teknologi Cloud, video ini boleh dirakam dan dilihat dalam masa nyata. Screenshot di atas diambil daripada empat kamera di lokasi yang berbeza. Pelayan EpiCamera dihoskan di Amazon Web Services yang menawarkan keupayaan untuk menyimpan imej yang berkualiti tinggi dari jauh dalam awan. EpiCamera Pengawasan Penyelesaian Cloud juga sangat bergantung kepada adanya perkhidmatan jalur lebar berkelajuan tinggi yang boleh dipercayai. Jika kelajuan yang agak perlahan, ia adalah disyorkan untuk menetapkan kualiti imej yang lebih rendah untuk muat naik atau muat turun yang lebih berkesan.

     Pendek kata, untuk penyelesaian pengawasan awan yang cekap, ini adalah keperluan anda sekurang-minimum:. Kamera IP + Internet + EpiCamera Cloud VSaaS + Komputer / Tablet / Smartphone

VSaaS Kelebihan
Kelebihan VSaaS berbanding penyelesaian pengawasan DVR konvensional.
Tidak naik taraf perisian atau anti-virus perisian yang diperlukan untuk tempoh perkhidmatan
       Ketika video perisian penyelesaian pengawasan yang dimuat naik ke awan, anda hanya perlu disambungkan ke Internet dan menggunakan perisian kami yang terkini melalui awan langsung.
Mengurangkan masa pemasangan
       Tiada pemasangan perisian diperlukan untuk VSaaS. Untuk pemasangan perkakasan, pengguna boleh memasang kamera keselamatan mereka lebih cepat dan lebih mudah terutamanya jika mereka menggunakan WiFi atau kamera IP wayarles. Sistem EpiCamera VSaaS menyokong literal semua Kamera IP dengan ciri FTP untuk menyambung ke pelayan awan menjadi tuan rumah kami. Kesederhanaan dalam pemasangan adalah elemen utama untuk sistem VSaaS mensasarkan pengguna rumah dan perniagaan kecil & sederhana.
Maklumat Perniagaan
       Dengan modul risikan perniagaan bersepadu di VSaaS, pengguna boleh mengetahui dengan mudah mana kamera mempunyai gerakan yang paling dikesan dan status setiap kamera. Laporan imej kamera, laporan amaran gerakan, memuat naik statistik dan downtime Graf akan autogeneratedm banyak masa penjimatan kepada memeriksa kecekapan sistem pengawasan.
Storan jauh tanpa perlu bimbang simpanan tempatan diusik
       Mobile dan peranti jauh seperti BlackBerry, Android, iPhone, iPad dan komputer riba boleh akses kepada EpiCamera dengan mudah melalui Internet, di mana anda masih boleh mendapatkan laporan penggera, masa nyata dan video yang dirakam walaupun simpanan tempatan rosak. Kebanyakan sistem VSaaS termasuk atau memerlukan penyimpanan luar tapak diuruskan oleh pembekal khidmat. EpiCamera VSaaS khususnya berjalan pada Perkhidmatan Web Amazon dipercayai (AWS). sistem yang paling VMS direka untuk penyimpanan tempatan seperti DVR NVR atau hanya, dengan pilihan untuk disimpan jauh untuk tatasusunan penyimpanan sendiri tetapi biasanya tidak untuk korban penyimpanan awan. Risiko penyimpanan tempatan, ia cenderung kepada yang disabotaj dalam mana-mana kes pecah masuk.
Pengguna Pelbagai dan Kawalan Hak
       Sistem EpiCamera VSaaS direka untuk menguruskan akses kamera IP oleh beberapa pengguna serentak. akaun yang berbeza boleh diwujudkan bagi setiap pengguna akhir dengan akses terhad kepada kamera pengguna. sistem VMS umumnya menganggap perisian VMS ini digunakan hanya oleh organisasi tunggal. Oleh itu, dengan VMS, anda perlu membuat secara manual pengguna yang berbeza dan menyekat kamera khusus untuk orang-orang pengguna tetapi ia adalah proses yang lebih terdedah manual dan error-.
Lihat lebih banyak ciri dan kelebihan EpiCamera VSaaS untuk pemahaman yang lebih baik.

Tinggi Pencapaian ROI Apabila Mengatasi Cabaran

      

Dari pembangunan untuk penempatan, VSaaS menghapuskan banyak kos sepanjang kitaran hayat produk. Kami tidak perlu membeli perisian, antivirus, DVR, dan sebagainya. Walaupun begitu, terdapat beberapa halangan untuk menghadapi sebelum ROI sebenar dapat dicapai.

 IMS Market Research Analyst Sam Grinter pernah berkata bahawa harga adalah halangan utama pasaran VSaaS walaupun perkembangan dan kemudahan. Tetapi apabila teknologi pendahuluan, bayaran untuk kamera IP, internet dan penyimpanan awan adalah lebih rendah berbanding beberapa tahun yang lalu.

 Kini, pengguna boleh dengan mudah mendapatkan kamera IP berkualiti di serendah USD50 setiap terutamanya apabila China menghasilkan kamera IP dalam kuantiti yang banyak. Sementara itu, VSaaS boleh dikenakan pada harga yang agak rendah berbanding dengan tahun yang lalu kerana kos yang lebih rendah daripada penyimpanan awan. EpiCamera Cloud Surveillance Penyelesaian Pack untuk setiap kamera hanya dikenakan oleh USD4 sebulan dan datang dengan penyimpanan 500MB. Jika pengguna memerlukan lebih banyak penyimpanan mereka boleh top up di USD4 per GB.

 Oleh itu, menggunakan EpiCamera Cloud Sistem Pengawasan pada kos berpatutan (rendah yuran langganan bulanan) dengan kamera serasi (yang kos yang agak rendah) untuk menggantikan pengawasan DVR konvensional SEKARANG pasti boleh membuat ROI yang lebih tinggi daripada mana-mana masa lain dalam sejarah.

 Bukan sahaja kos perkakasan dikurangkan, tetapi pengguna juga boleh mengurangkan kos buruh. Menurut Pengurus Pembangunan Perniagaan Axis, Steve Surfaro, Apabila penyelesaian video dihoskan digunakan untuk menggantikan penuaan DVR, hanya kira-kira 25 peratus daripada kos buruh yang ditanggung berbanding dengan DVR penggantian.

Satu-satunya halangan yang tinggal akan menjadi bandwidth internet. Walau bagaimanapun, terdapat banyak peningkatan di kebanyakan negara di mana kelajuan internet yang lebih tinggi dicapai dengan tidak begitu mahal kadar langganan internet. Bagi badan-badan korporat yang menggunakan lebih daripada 8 kamera berjalan 24/7 yuran internet dan jalur lebar mungkin menjadi isu, tetapi untuk pengguna SME atau rumah, bandwidth internet tidak akan menjadi faktor untuk menghalang anda daripada menggunakan pengawasan awan yang menyediakan anda begitu banyak kelebihan yang DVR tidak boleh memberi.

      

Mendapatkan Out Kebanyakan VSaaS

      

Banyak manfaat VSaaS tidak boleh sempurna dikira ke dalam ROI kerana produk awan mencipta nilai lebih melalui pengurangan risiko masa depan dan menjadikan syarikat itu lebih cepat menyesuaikan diri untuk memenuhi keperluan masa depan. Namun, ROI VSaaS boleh digunakan untuk menunjukkan kesan ke atas keuntungan daripada menggunakan strategi VSaaS yang dianggap baik. Kesimpulannya, jika anda menggunakan kurang daripada 8 kamera, ia akan menjadi tidak bijak jika anda masih teragak-agak untuk beralih kepada EpiCamera Pengawasan Penyelesaian Cloud.